Posted on Leave a comment

Winnaar in de WNF-Ranger award fotowedstrijd

De uitreiking

De uitreiking is ondertussen alweer een tijdje geleden. Toch leek het me nog leuk om er een blogje over te schrijven voor op de website. Beter laat dan nooit. Ik bleek 1ste te zijn in de wedstrijd. Ik won met een foto die genomen is van een eekhoorn in een typisch herfstachtig decor.

Eekhoorn in de herfst

De uitreiking van de prijzen vond plaats op 10 november. Toen kon ik niet aanwezig zijn. Mijn (fotografie)maat Jeffrey van Houten was wel bij de uitreiking en vertelde het één en ander bij mijn foto en over ons project. Maarten Okkersen vond het een mooi verhaal en stelde voor om ons verhaal ook te houden bij de opening van de expositie van de wildlife photographer of the year. Zo zou hij mij ook alsnog persoonlijk de prijs kunnen overhandigen. Wij gingen natuurlijk akkoord met zijn verzoek.

 

Op 27 november gingen we naar het Museon Den Haag. Na een kort openingswoord hield eerst Jan Vermeer een praatje over het jureren van de foto’s. Daarna kwamen wij op het podium en werden we geïnterviewd over hoe wij onze foto’s maken en vervolgens werd alsnog officieel de bokaal overhandigd.

Bokaal wnf winaar fotowedstrijd overhandigd 2013

Hierna kwamen nog prachtige lezingen van Gerald Leeuw, Theo Bosboom en Jasper Doest.

De prijs

De prijs was een rugtas, een  canon printer en een canon compactcamera. Ik moet nog even kijken wat ik met de prijzen ga doen. Misschien koop ik wel een onderwaterhuisje voor de compactcamera en zal ik dus volgend jaar ook onderwater te vinden zijn. Het lijkt me erg gaaf om de sfeer onder het water vast te leggen.

 

Groetjes Jacob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *