Posted on Leave a comment

”Highly Commended” in de memorial Maria Luisa natuurfotowedstrijd

Enkele weken terug kreeg ik het bericht dat één van mijn foto’s een finalist was in de Memorial Maria Luisa natuurfotowedstrijd. Ik was erg blij met dit nieuws aangezien dit één van de grootste internationale natuurfotowedstrijden is. De foto kreeg de titel ”highly commended” in de youth category. Ik won met deze foto van een normale huisvlieg.

winnaar memorial maria luisa natuurfotowedstrijdJe zou het niet denken, maar deze foto is gemaakt op de bovenkant van mijn laptop. Doordat ik de foto maakte met een macrolens en een 2x converter verdween alle detail uit de achtergrond dat als gevolg heeft dat alle aandacht naar de vlieg gaat. Zelf vind ik het een hele bijzondere foto, omdat ik hierin de schoonheid van het kleine zie. Juist in deze foto zie ik een wereld waar wij normaal niet naar kijken omdat we er niet de tijd voor nemen of het de tijd niet waard vinden. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik anders met ze probeer om te gaan.

De andere foto’s die gewonnen hadden zijn prachtig. U kunt ze in onderstaand filmpje bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *