FotoHet begin

Het begon dus allemaal met een kleine compact camera.Maar al snel ondervond ik dat dit niet geschikt was voor natuurfotografie. vervolgens ben ik gaan sparen en al snel lag er een canon 300d met een 70-300mm tamron op de deurmat. Mijn mogelijkheden werden groter met deze camera en ik heb er dan ook met veel plezier mee gefotografeerd. Omdat ik me steeds meer ging toeleggen op zoogdier- en vogelfotografie wilde ik graag een lens met meer millimeters en zo kocht ik de tamron 200-500mm lens. Dit was voor mij een geweldige lens en veel foto’s op deze website zijn dan ook gemaakt met deze lens. Ook kocht ik een korte tijd daarna de canon 550d.

 

Ontwikkeling

Natuurfotografie is een zware tak binnen de fotografie en dat had dan ook zijn uitwerking op mij tamron 200-500mm lens. Na zo’n anderhalf jaar nam de kwaliteit van de lens zodanig af dat de afbeeldingen niet meer de benodigde kwaliteit hadden. Daarom ben ik een nieuwe lens gaan zoeken en uiteindelijk werd het de veelzijdige sigma 120-300mm met een 1.4x en  2x converter. Ook heb ik een canon 100mm f2.8 USM aangeschaft, zodat ik me meer kan toeleggen op macrofotografie.

 

Uitbreiding portretfotografie

Sinds kort zijn er weer enkele veranderingen gekomen in mijn apparatuur. Dit had te maken met het feit dat ik me meer ging toeleggen op portretfotografie. Portretfotografie is een hele andere tak in de fotografie en vereist ook andere apparatuur. Ten eerste kwam er een nieuwe lens bij: de canon 50mm 1.8. Deze lens wordt de plastic fantastic genoemd en dat is niet onterecht. De bouw van de lens is simpel, maar de foto’s zijn geweldig, onder andere door het grote diafragma dat er voor zorgt dat er mooie voor- en achtergronden gecreëerd kunnen worden. Ook is er een externe flitser bij gekomen. Een METZ flitser met richtgetal 48. Verder maak ik ook gebruik van allerlei andere attributen zoals een reflectiescherm.

Ook mijn canon 550d moest na een kleine 3 jaar het onderspit delven. Nadat hier en daar wat afgebrokkeld was en er een grote ster in mijn lcd-scherm zat, vond ik dat ik toe was aan een nieuwe camera. In de eerste instantie werd dat een canon 1d mark iii. Een geweldige snelle camera, maar wel wat ouder en kwalitatief niet een echte vooruitgang. Daarom wilde ik toch een andere body en viel mijn keus op de canon 6d, die op het gebied van kwaliteit zeer goed aangeschreven staat. Met deze body hoop ik het de aankomende jaren vol te houden. Omdat dit een fullframe camera was, had ik ook een fullframe groothoeklens nodig. Na enig zoeken besloot ik om de canon 17-4omm f4.0 aan te schaffen. Met deze lens ben ik erg tevreden. Vaak gebruik ik deze lens ook onderwater. Om onderwater te kunnen fotograferen heb ik een speciale onderwaterzak voor spiegelreflexen aangeschaft.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *