Posted on Leave a comment

Een nest vol met merels bij mij in de tuin

Aan het begin van deze week vertelde mijn broertje dat een merelpaartje zich genesteld hadden in de heg aan de rand van onze tuin. Gelijk haalde ik mijn camera en benaderde rustig het nest. Op dat moment was de moeder aan het zoeken naar voedsel, dus kon ik heel voorzichtig in het nest kijken. Vier piepkleine mereltjes lagen daarin. Ik wist dat wanneer de vader of moeder terug zou komen, de juveniele merels gevoerd zouden worden.  Dat moment wilde ik op de foto zetten, maar anderzijds wilde ik ze niet verstoren dus zette ik mijn camera op een statief met een afstandbediening en ik ging op een afstandje zitten wachten. De moeder kwam al vrij vlug terug, voerde de jonge merels en vertrok ook weer. De hele dag waren het vrouwtje en het mannetje druk bezig om voedsel, vooral wormen en rupsen, te halen voor de kinderen. Zo kreeg ik veel kansen om foto’s te maken.

Moedermerel met jonge merels

De vier jonge merels willen allemaal graag hun buikje vol hebben. En wat doe je dan als vader wanneer je slechts één worm gevangen hebt?

Vader merel komt worm brengen bij juveniele merels

Soms vangt hij er een heleboel.

Vader merel met jonge merels

Ook wilde ik nog een close-upje  maken van de merel. Onderstaande foto heb ik met een macro-lens gemaakt.

Moedermerel op nest2

Wanneer je je heel rustig beweegt, schrikt de merel er niet van en kun je behoorlijk dichtbij komen.

Moedermerel op nest

En natuurlijk wilde ik ook nog een foto van een jong dichtbij hebben. Hier scheen het licht mooi op zijn snavel.

Jonge merels in nest

Natuurlijk is deze serie nog niet afgelopen. Ik hoop hun hele jeugd, puberteit en verdere ontwikkeling mee te maken en te fotograferen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *