Winnaar in de Roots/SNP-natuurfotowedstrijd

24 September, 2013 12:03  /  Geen categorie
Winnaar in de Roots/SNP-natuurfotowedstrijd

Ik heb verschillende e-mailadressen en dat is soms niet handig.. Zo had ik ook de foto’s voor deze fotowedstrijd onder een nauwelijks-gebruikt-e-mailadres ingezonden. Natuurlijk was ik dat al lang weer vergeten.
De 100 beste foto’s verschenen in de Rootsnatuuragenda. Tot mijn verrassing hoorde ik van anderen dat er ook een foto van mij instond. Dus ik mijn e-mailadressen naspeuren en ja hoor.. ik had een mailtje van Roots gekregen. Toen ik het las, werd mijn verrassing nog groter. Ik was zelfs één van de vijftien winnaars!
Het leuke is dat mijn (fotografie)maat Jeffrey van Houten ook bij de winnaars zat, dus konden we gezamelijk naar de prijsuitreiking op 21 september.
Jeffrey van Houten bleek eerste te zijn in de categorie ”jongeren”. Het leuke was dat ik vorig jaar die prijs had gewonnen en dus nam hij als het ware mijn plek over. Ik bleek de 2e prijs in de categorie ”vogels” te hebben. Daar was ik erg blij mee, want ik kon die cheque goed gebruiken, aangezien ik toe ben aan een nieuwe body..

prijsuitreiking Roots/snp natuurfotowedstrijd

Hier werd mij de prijs overhandigd door Misja Smit, een fotografe die naar mijn mening erg mooie foto’s maakt!

Jacob Kaptein met de winnende foto

Ook wordt deze foto enkele maanden geëxposeerd in kasteel Groeneveld te Baarn. Daarna zal die bij mij thuis opgehangen worden:)

Twee knobbelzwanen in formatie

 

En hier is de foto zelf dan. Ik zal de jury citeren:

Watervogels in tegenlicht fotograferen kan fraaie resultaten opleveren. Deze fotograaf bewijst het en doet er een schepje bovenop door een perfect standpunt te kiezen: net boven het wateroppervlak. De positionering van de knobbelzwanen in de linkerbovenhoek is meesterlijk, zo komen de reflecties in het water goed uit en is er voldoende ruimte in de kijkrichting van de dieren. De twee zwanen lijken sterk op elkaar, alleen de houding van de kop is duidelijk anders. Zo’n verschil is een prachtig detail dat voor extra spanning zorgt.

 

Groetjes Jacob

Caroline
[ 08/11/2013 12:54 pm ]

Wat een super mooie foto, ben het helemaal met
de jury eens! Je hebt echt talent zeg!

Hol vanderput
[ 22/02/2014 04:46 am ]

mooi beesie zeg!
niet te geloven dat ze allebei
die vleugels zo autistisch hebben,
maar ja, je hebt opnieuw weer geluk
zoals normaal!
groetjes,
Hol

Tom Flikweert
[ 02/03/2014 04:10 am ]

prachtige foto, niet te geloven!
wat ben jij een fotograaf!
veel succes!

[ 15/09/2015 06:15 am ]

Thought I would comment and say neat theme, did you code it on your own? It looks really good!

  • jkaptein
    [ 15/09/2015 05:12 pm ]

    No i didn’t code it. I have bought the template as a wordpresssite.