Publicaties

 

sized_IMG_0205

Nadat ik had meegedaan met de meest bekende jaarlijkse natuurfotowedstrijd van Nederland (van roots-magazine, het toenmalige grasduinen) won ik de eerste prijs in de categorie ”jongeren” in het jaar 2012. Hiervoor werd de foto een aantal maanden tentoongesteld in kasteel Groeneveld te Maarn. Ook verscheen deze foto natuurlijk in het Roots-magazine.

 

 

sized_IMG_5737hh(001)

Later bleek deze foto ook nog eens bij de 40 beste foto’s van de rangeraward van WNF te zitten, waarvoor deze foto ook een half jaar in het museon Den Haag tentoongesteld werd.
Daarnaast werd deze foto ”highly commended” bij de internationale maandelijkse natuurfotowedstrijd van wild-wonders. Ook is deze foto en zijn nog twee andere foto’s, dus drie in totaal, verschenen in de roots agenda 2013.

 

 

 

 

Eekhoorn

 

 

Verder ben ik met deze foto in de semi-finale gekomen met de internationale wedstrijd van PocketWizard. In deze wedstrijd mochten alleen foto’s meedoen die met een afstandbediening gemaakt zijn.

 

 

 

 

 

Zwanen in formatieOok in het jaar 2013 heb ik weer een prijs gehaald bij de ROOTS/SNP wedstrijd, maar nu in de categorie ”vogels”. De prijsuitreiking was 21 september. Daar kreeg ik te horen dat ik de tweede prijs had in categorie ”vogels”. De jury zei het volgende over de foto.

Watervogels in tegenlicht fotograferen kan fraaie resultaten opleveren. Deze fotograaf bewijst het en doet er een schepje bovenop door een perfect standpunt te kiezen: net boven het wateroppervlak. De positionering van de knobbelzwanen in de linkerbovenhoek is meesterlijk, zo komen de reflecties in het water goed uit en is er voldoende ruimte in de kijkrichting van de dieren. De twee zwanen lijken sterk op elkaar, alleen de houding van de kop is duidelijk anders. Zo’n verschil is een prachtig detail dat voor extra spanning zorgt.

 

Eekhoorn in de herfst

Op 10 november was de prijsuitreiking van de wnf-ranger award. Daar bleek ik eerste te zijn. Ik ben enorm blij met deze prijs. De jury zei het volgende over deze foto:

De kleuren verklappen het jaargetijde en technisch gezien is dit echt een hoogstandje! Het onderwerp springt haast uit het beeld door de perfecte focus. We kunnen maar één ding zeggen; dit is echt een visitekaartje voor de Nederlandse Natuur.

 

 

 

Huisvlieg winnaar in natuurfotowedstrijd

 

 

 

 

 

Deze foto is ”highly commended” in de youth-category van de internationale Memorial Maria Luisa natuurfotowedstrijd. Ik ben erg blij met dit resultaat aangezien dit een van de grootste natuurfotowedstrijden van de wereld is. De fototentoonstelling is te bezichtigen in Spanje.

 

Met onderstaande foto heb ik een ”eervolle vermelding” gehaald in de ARGUS natuurfotowedstrijd. De prijsuitreiking was in Brussel.

Zwaan in tegenlicht gewonnen bij Argus

 

 

Ook fotografeer ik in opdracht voor uiteenlopende bedrijven en instanties. Hiernaast twee voorbeelden van een organisatie en een bedrijf waarvoor  ik in opdracht gefotografeerd en gefilmd heb.

hhjo

kms

 

landalgreenparks

sized_IMG_4920

 

Weer andere foto’s van mij zijn gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Zo is de foto hier rechts gebruikt door Landal GreenParks.

 

 

 

 

No comments yet